epepep

The archived blog history of Per Liedman.

© 2013. All rights reserved.

Built on @mdo's Hyde.

Refuserade självporträtt

I ett vagt försök att återuppta fotograferande som inte bara gäller barn är jag numera med i Flickr-gruppen Veckans fotouppgift. Uppgiften vecka 36 är att ta ett självporträtt.

Mitt bidrag är upplagt här, men eftersom jag hade en hel del andra varianter så roar jag mig med att publicera några av dem här.

Första försöket - lång slutartid, idén är att få något slags rörelse dokumenterad, samt låta mindre ljuskällor i det i övrigt mörka rummet göra något roligt. Tyvärr ser jag inte klok ut, och det var svårt att få skärpa i mitt ansikte.

Ok, vi försöker med att komma lite närmare, och bort med mitt huvud så man slipper se min konstiga kroppsställning. Lite intetsägande, tycker jag nog själv.

Ok, har nu övergivit hela lång slutartid-idén. Mörker, konstiga ljuskällor. Och låt oss ta bort halva mitt ansikte, det vill ju ändå inte bli bra. Resultat: krystad kroppsposition och fortfarande inte särskilt upplyftande. Dags att lägga sig och försöka igen imorgon.

Slutresultatet: rätt radikalt annorlunda, mestadels på grund av att jag helt plötsligt fick arbeta med dagsljus istället för nattmörker. Förvånansvärt svårt att få rätt del av ansiktet att hamna på bild när man själv är både framför och bakom kameran, den här bilden är beskuren. Reducerad till svartvitt med överdriven kontrast genom att sätta röd-grön-blå-inställningarna till 80/60/-40 i channel mixer, vilket ger huden ett onaturligt blekt och slätt uttryck, samt gör mina blå ögon väldigt mörka. Säger som Ola Lindberg, d.v.s jag vet inte riktigt vad den säger om mig, men det är iallafall ett självporträtt.