epepep är mitt försök att bidra till blogkaoset på nätet. Eller kanske mitt försök att skapa lite ordning bland allt som råkar passera genom mina tankar en vanlig dag. Det finns inga som helst garantier för att jag verkligen skriver något här med någon form av regelbundenhet, men det är åtminstone min ambition. Jag tror att skrivandet bidrar till att få lite struktur i sådant som annars lätt förblir lösryckta idéer.

Namnet epepep är resultatet av några hastiga tangenttryckningar vid installation av mitt blogprogram. Mitt eget namn är Per Liedman.

Förutom att berätta om diverse datortekniska detaljer så intresserar jag mig för programmering (de flesta språk utom Perl, som är en förbannad avart till programspråk), foto (gärna svart-vitt, gärna analogt, gärna digitalt, gärna med gamla kameror), musik och en del annat som jag inte minns just nu.

Jag är en varm förespåkare för öppen källkod i olika former, och kör Ubuntu GNU/Linux om jag själv får välja; ofta får jag dock inte det, och då blir det Windows istället.

Jag lever med min fru Åsa, våra två barn (ett fullblods och ett extra-bonus ur mitt perspektiv) och två katter. Vi har ännu inte skaffat häst, och planerar inte heller att göra det.